- carne tocata (amestec) 700 g
- ceapa (mare) 1 buc.
- marar verde 1 legatura
- patrunjel 1 legatura
- oua 2 buc.
- faina
- ulei
- sare si piper
Cum se prepara :
Toaca ceapa si verdeata marunt, amesteca-le cu carnea intr-un castron.Adaugam ouale, sarea si piperul.Amestecam pana se omogenizeaza.
Cu mainile umezite cu apa formam chiftelute potrivite ca marime si le prajim in ulei incins, 2-3 minute pe fiecare parte.
Sosul :
– O cutie de pulpa de rosii o punem intr-o craticioara, adaugam o lingura de ulei si 3 linguri apa, 2 foi dafin si cateva boabe de piper negru.
Lasam sa fiarba totul 10-15 min..
Adaugam chiftelutele peste sos si mai punem o lingura de otet si o lingura de zahar, apoi lasam sa fiarba inca 5 min..
SFAT :
-La sos se mai adauga apa ca sa nu iasa prea vascos.
|