• carne tocata (amestec) 700 g
  • ceapa (mare) 1 buc.
  • marar verde 1 legatura
  • patrunjel 1 legatura
  • oua 2 buc.
  • faina
  • ulei
  • sare si piper

Cum se prepara :

Toaca ceapa si verdeata marunt, amesteca-le cu carnea intr-un castron.Adaugam ouale, sarea si piperul.Amestecam pana se omogenizeaza.

Cu mainile umezite cu apa formam chiftelute potrivite ca marime si le prajim in ulei incins, 2-3 minute pe fiecare parte.

Sosul :

– O cutie de pulpa de rosii o punem intr-o craticioara, adaugam o lingura de ulei si 3 linguri apa, 2 foi dafin si cateva boabe de piper negru.

Lasam sa fiarba totul 10-15 min..

Adaugam chiftelutele peste sos si mai punem o lingura de otet si o lingura de zahar, apoi lasam sa fiarba inca 5 min..

SFAT :

-La sos se mai adauga apa ca sa nu iasa prea vascos.