• burta de vita 600 g
  • picior de vitel 200 g
  • apa 2 litrii
  • morcov 1 buc.
  • telina mica 1 buc.
  • ceapa 1 buc.
  • foi dafin 1-2 buc.
  • piper 3-4 boabe
  • smantana 200 g
  • galbenusuri 2 buc.
  • faina 1 lingura
  • catei usturoi 2-3 buc.
  • mustar 1 lingura
  • sare

Cum se prepara:

Se pun la fiert burta,piciorul de vitel, legumele intregi, foile de dafin si boabele de piper in apa cu sare.Din cand in cand indepartati spuma ce se formeaza si lasati sa se fiarba 2 ore.

Se amesteca faina cu 50 ml. apa rece impreuna cu galbenusurile, mustarul, smantana si 200 ml supa racita si putina sare.

Se scot legumele si piciorul de vitel din oala.Amestecul se toarna in oala peste burta fiarta si se lasa sa dea intr-un clocot.Se stinge focul si se adauga legumele pasate si usturoiul zdrobit.

Se poate pune si otet (la alegerea dumneavoastra)

SFAT:

-Se fierbe 30 min. la foc mic un gogosar murat cu o cana de apa, apoi se paseaza si se amesteca in 50 ml. zeama de ciorba, putin piper si boia.Cu acest dressing deasupra va sfatuiesc sa serviti ciorba.

= Pofta Buna =