- fasole (alba sau rosie) 500 g
- morcov 1 buc.
- telina (mica) 1 buc.
- ceapa (mare) 1 buc.
- ardei gras (rosu) 1 buc.
- costita afumata 250 g
- bulion 2 linguri
- bors 1 litru
- cimbru
- sare
- bicarbonat 1 lingurita
Cum se prepara :
Alege fasolea, spal-o si pune-o la fiert in apa rece (c-am 3 litri apa).Dupa fierbere schimba apa si procedeaza asa de 3 ori numai ca de fiecare data sa pui apa clocotita.In ultima apa pune si o ligurita bicarbonat.Dupa ce ai schimbat si ultima apa o pui din nou la fiert cu 3 litri de apa impreuna cu legumele curatate si taiate cubulete, si costita afumata pe care am prajit-o in putin ulei.
Dupa ce au fiert toate, adaugam bulionul si borsul fiert separat.Punem si sarea, cimbrul dupa gust.
Se mai lasa cam 15 min. la fiert.
SFAT:
-Se serveste calda cu salata de ceapa rosie.
|