• fasole (alba sau rosie) 500 g
  • morcov 1 buc.
  • telina (mica) 1 buc.
  • ceapa (mare) 1 buc.
  • ardei gras (rosu) 1 buc.
  • costita afumata 250 g
  • bulion 2 linguri
  • bors 1 litru
  • cimbru
  • sare
  • bicarbonat 1 lingurita

Cum se prepara :

Alege fasolea, spal-o si pune-o la fiert in apa rece (c-am 3 litri apa).Dupa fierbere schimba apa si procedeaza asa de 3 ori numai ca de fiecare data sa pui apa clocotita.In ultima apa pune si o ligurita bicarbonat.Dupa ce ai schimbat si ultima apa o pui din nou la fiert cu 3 litri de apa impreuna cu legumele curatate si taiate cubulete, si costita afumata pe care am prajit-o in putin ulei.

Dupa ce au fiert toate, adaugam bulionul si borsul fiert separat.Punem si sarea, cimbrul dupa gust.

Se mai lasa cam 15 min. la fiert.

SFAT:

-Se serveste calda cu salata de ceapa rosie.