- peste (Crap) 1 Kg
- morcovi 2-3 buc.
- patrunjel 1 leg.
- telina 1 buc.
- ceapa 2 buc.
- ardei gras rosu 1 buc.
- conserva rosii in bulion 1 buc.
- bors 1 litru
- ulei 2 linguri
- leustean 1 leg.
- condimente (sare si piper)
Cum se prepara:
Legumele se curata, se spala si se dau pe razatoare mare (radacinoasele), cubulete ceapa si ardeiul gras.
Se incinge uleiul in oala pentru ciorba si se calesc legumele incepand cu radacinoasele si adaugand in continuare ardeiul gras si ceapa, iar la sfarsit conserva de rosii in bulion.Se “sting” legumele cu 2 litrii de apa fierbinte si se lasa la fiert 15-20 min.
Se curata, se spala si se portioneaza pestele.Cand legumele sunt fierte se adauga pestele, iar dupa 10 min. se toarna borsul fiert in prealabil.
SFAT:
-Se serveste cu leustean proaspat, tocat marunt.
= Pofta Buna =
|