• tacam de pui 1 kg
  • pipote 200 g
  • orez 3 linguri
  • pastarnac 1 buc.
  • morcov 2 buc.
  • rosii 4 buc.
  • telina 1 buc.
  • ceapa 2 buc.
  • bulion 1 lingura
  • bors 1 litru
  • leustean 1 legatura
  • smantana (pentru servire)
  • condimente (sare si piper)

Cum se prepara:

Tacamurile de pui si pipotele se spala, se pun in oala cu 2 litri apa si se oparesc.Dupa ce sau oparit se scurge apa si se pune din nou 2 litri de apa punandu-se la fiert.Se indeparteaza spuma care se formeaza in prima parte a fierberii.

Legumele se curata se spala si se taie cubulete.Se spala orezul.Se decojesc rosiile si se taie marunt.Se fierb legumele adaugate peste tacamurile de pui si pipote.Se adauga orezul si rosiile.

Se lasa sa fiarba timp de 20-30 min. si apoi se adauga borsul care l-am fiert separat.Dupa adaugarea borsului se mai lasa 5 min. la fiert.

Cand este gata se presara leusteanul tocat marunt.

SFAT:

-Se serveste cu smantana.