• faina 1kg.
  • drojdie 1 cub (50 g)
  • lapte 400 ml.
  • oua 3 buc.
  • zahar 100 g
  • ulei 50 ml.
  • lamaie 1 buc. (doar coaja rasa)
  • arome (vanilie si rom)
  • miere 2 linguri
  • susan si mac

Cum se prepara:

Incalzesti laptele si dizolvi zaharul, cerni faina intr-un vas.La mijlocul gramezii de faina se face o adancitura in care pui drojdia, coaja de lamaie, ouale batute bine, aromele (dupa preferinte vanilie sau rom), ulei si laptele care se toarna cate putin amestecam cu grija sa incorporam ingredientele in faina.Amestecam si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.Daca este nevoie mai adaugam putina faina.

Acoperim aluatul cu un servet si-l lasam la dospit 40 min.

Pe o planseta ( de lemn sau plastic) curata, se presara faina in strat subtire.Modelezi din aluat snururi de grosimea unui creion.Impletesti doua snururi si tai bucati de 10-15 cm. ,apoi formezi covrigei lipind capetele.

Asezi covrigeii in tava si ii mai lasi 10 min. sa se linisteasca,dupa care ii bagi la cuptor timp de 15-20 min..Dupa ce sau rumenit si sunt calzi, se scot din cuptor si se ung cu miere, apoi deasupra presari susan sau mac.

= Pofta Buna =