- cartofi 500 g
- faina 3 linguri
- unt 50 g
- ou (galbenus) 1 buc.
- oua 2 buc.
- cascaval 150 g
- pesmet 2 linguri
- ulei
- sare si piper
Cum se prepara :
Cartofii se spala si se fierb in coaja 30 min. in apa cu sare.Se curata de coaja cand sunt calzi si se rad pe razatoare mare.
Intr-un bol punem cartofii rasi, untul, sarea si piperul si se amesteca.Adaugam 1 ou, 1 galbenus, cascavalul ras si 2 linguri faina.
Din compozitia obtinuta se formeaza mingiute de aproximativ 3 cm. care se dau prin faina, ou si pesmet, si se prajesc la foc potrivit in ulei incins.
Se servesc ca aperitiv sau garnitura.
|
Cat de mari trebuie facute mingiutele din cartofi si cascaval? Le-am facut cu un diametru de 5-6 cm si au iesit in interior destul de moi.
Diametrul trebuie sa fie de 3 cm. pentru a se coace si in interior. Trebuie totusi respectate si gramajele compozitiei.
Multumesc pentru intrebare am adaugat si in reteta acest lucru.