• oua 7 buc.
  • zahar 7+14 linguri
  • faina 10 linguri
  • faina 1+1/2 ceasca
  • lapte 1+1/2 ceasca
  • praf de copt 1/2 pliculet
  • mere 8 buc.
  • sare putina(pentru bezea)
  • zahar vanilat

Cum se prepara:

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se pune uleiul, laptele cald si praful de copt, faina si zaharul vanilat.Intr-o tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu hartie pergament se toarna compozitia si se baga la cuptor.Cand este aproape gata se scoate si se pun merele calite cu coaja de la o lamaie si o lingura de zahar.

Separat se face bezeaua din albusurile batute spuma cu 14 linguri de zahar si putina sare.

Peste mere se toarna cu grija bezeaua si se baga la cuptor la foc mediu pana cand bezeaua devine aurie.

SFAT:

-Pentru o coacere mai buna a prajiturii si pentru a nu inegrii bezeua la suprafata din cauza temperaturii mari se pune o foaie de hartie pergament peste bezea numai dupa ce aceasta a capatat o crusta nelipicioasa.