- cartofi (medii) 5 buc.
- oua 5 buc.
- ceapa 2 buc.
- masline (mari) 20 buc.
- lamaie (zeama) 1 buc.
- sare si piper
Cum se prepara :
Intr-o olicica se pun cartofii intregi la fiert, cu tot cu coaja.Simultan punem la fiert si ouale.
Cele doua cepe le curatam si le taiem in forma de solzisori.
Dupa ce cartofii sau fiert se lasa sa se raceasca.Ii curatam de coaja si ii taiem rondele sau cubulete.Intr-un bol de sticla se pun cartofii taiati, ceapa taiata si maslinele.Ouale se curata de coaja si se taie rondele.Se pun si ouale in bolul de sticla.
Peste toate turnati un sos realizat din ulei, sucul de la o lamaie, sare si piperul macinat.Inainte de servire se amesteca cu o lingura mare de jos in sus.
SFAT :
-Se serveste cu paine prajita alaturi de un pahar de vin alb.
= Pofta Buna =
|