• carne tocata vita 1 kg
  • orez 100 g
  • morcovi 3 buc.
  • ceapa 3 buc.
  • bulion 2 linguri
  • vrunze vita 50-60 buc.
  • bors 1 cana
  • dafin 2 foi
  • condimente (sare,piper,maghiran si cimbru)

Cum se prepara:

Se curata morcovul si ceapa.Se rade morcovul fin si ceapa se taie marunt.Se spala orezul.

Se caleste morcovul si ceapa pana devine lucioasa iar apoi se adauga orezul.Se lasa la racit si se incorporeaza in carnea tocata impreuna cu cimbru,sare, piper si magiran dupa gust.

Frunzele de vita se oparesc.Se incepe impachetarea cu grija a sarmalutelor si se aseaza in oala pe un strat de frunze cu foile de dafin printre ele.Se toarna apa fiarta cat sa le acopere si se fierb la foc mic in oala partial acoperita timp de 90 min.

Dupa ce au fiert se adauga cele 2 linguri de bulion si cana de bors si se introduce oala in cuptorul incalzit pentru inca 15-20 min.

Se serveste cu smantana sau iaurt gras.

SFAT :

-Cand se baga la cuptor (depinde de preferinte) se poate pune si o legatura de marar tocat marunt.

= Pofta Buna =