- pui mare 1 buc
- morcovi 2 buc.
- patrunjel 1 radacina
- telina 1 buc.
- ceapa 1 buc.
- orez 60 g
- smantana 200 ml.
- lapte 150 ml.
- galbenusuri 3 buc.
- lamaie 1 buc.
- ulei 3 linguri
- patrunjel verde
- condimente (sare si piper)
Cum se prepara:
Se spala puiul, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece cu o lingurita sare.Se curata spuma formata.Se adauga zarzavaturile curatate si lasate intregi, cu exceptia unui morcov.Se fierbe la foc mic pana carnea este bine fiarta.Se strecoara supa si se taie carnea fasii sau cubulete.
Separat morcovul pastrat se rade pe razatoarea mica si se caleste in ulei, apoi se adauga in supa impreuna cu bucatile de carne si se mai lasa pe foc 5 min. (la foc mic).
Intr-un castron se bat galbenusurile cu laptele si smantana.Se adauga pe rand cateva polonice cu supa amestecand bine si incet, apoi se toarna treptat in oala cu supa.Se adauga orezul fiert separat.
Se adauga si lamaia, se condimenteaza si se lasa sa dea 1-2 clocote.
SFAT:
-Se serveste cu patrunjel deasupra.
|