- Pentru Foi :
- lapte 4 linguri
- amoniac 1 lingura
- zahar 3 lingurite
- ou 1 buc.
- unt 100 g
- zahar vanilat
- faina (cat cuprinde)
- Pentru Crema :
- faina 2 linguri
- lapte 250 ml
- lamaie (zeama + coaja rasa) 1 buc.
- unt 150 g
- zahar pudra 1+1/2 pahar
Cum se prepara :
Foile de aluat:
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta bine.Se intind doua foi care se coc pe fundul tavii in cuptor la 180 grade pana devin la culoare un pic aurii, apoi imediat se scot si se pun pe un servet.
Crema :
Faina se amesteca cu un pahar de lapte si se pune la foc mic pana se ingroasa.Se adauga zeama si coaja rasa de la o lamaie.
Untul si o cana jumate de zahar pudra se amesteca pana cand se topeste zaharul.
In compozitia cu unt si zahar se introduc cate o lingura din compozitia cu coaja si sucul de lamaie care le-am luat de pe foc.Procedam asa pana cand incorporam toata compozitia (faina ,lapte ,zeama si coaja de lamaie) in compozitia de unt si zahar pudra.
Cu aceasta crema se umplu foile iar apoi se pudreaza cu zahar.Se lasa la rece pana a doua zi.
SFAT :
-Compozitia de foi o puteti dubla pentru a face 4 sau 5 foi ca prajitura sa fie mai inalta.La fel se poate proceda si la cantitatea de crema.
-Dupa ce am lasat prajitura intreaga la frigider 1 zi se poate taia in dreptunghiuri sau romburi.
-Pudrarea cu zahar se face dupa ce am scos de la frigider prajitura sau inainte de servirea ei.
|