• cartofi 1kg (6 bucati)
  • ceapa alba 3 buc. (potrivite)
  • telina 1 buc. (marime medie)
  • apa 2-3 litrii
  • lapte 250ml.
  • unt 50g.
  • smantana 150g.
  • cascaval ras 200g.
  • crutoane paine
  • sare, piper, cimbru

Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie in sferturi.
Ceapa se curata si se taie felii julien.
Telina se curata , se spala si se taie cuburi.
Toate legumele se pun intr-o oala, se adauga apa, cimbru si se pune la fiert.
Dupa ce au fiert bine se ia oala de pe foc si se mixeaza cu blendarul pana obtinem o pasta omogena si consistenta, apoi se adauga sare, piper, untul, smantana si laptele continuind mixarea cu blendarul.
Se mai pune putin pe foc amestecand continuu (15 min.).

Supa se serveste cu cascaval ras si crutoane prajite.

SFAT :
La servire se adauga marar tocat proaspat.