- lapte 1 litru
- oua 8 buc.
- zahar 350 g
- zahar vanilat 4 pliculete
- sare
- coaja de lamaie
- esenta de rom
Cum se prepara :
Punem 200 g zahar in cratita in care vrem sa pregatim crema.Caramelizam zaharul la foc mic, dupa care invartim cratita pana cand peretii si fundul cratitei este acoperit de zahar caramelizat.
Separat fierbem laptele cu un praf de sare, zaharul ramas, coaja de lamaie si zaharul vanilat.
Intr-un castron batem ouale care le adaugam treptat in laptele un pic racit amestecand usor.
Compozitia se toarna apoi in cratita cu zaharul caramelizat si se baga la cuptor 50-60 min..
Dupa ce o scoatem de la cuptor adaugam esenta de rom pe langa marginea cremei.Se lasa la rece, inainte de servire se rastoarna cu grija pe un platou sau se pune in cupe cu sosul format in cratita.
|