- carne (porc sau pui) 700 g
- mustar 2 linguri
- oua 8 buc.
- sunca (felii) 8 buc.
- ceapa 2 buc.
- ardei iute 1 buc.
- vin (alb) 200 ml.
- usturoi (catei) 2 buc.
- morcovi (noi) 300 g
- unt 30 g
- bulion 2 linguri
- ulei
- patrunjel
- sare si piper
Cum se prepara :
Bucatile de carne se spala, se usuca cu un servet si se bat cu ciocanul de snitele (pentru fragezire).Se condimenteaza cu sare si piper si se ung pe ambele parti cu mustar.Se baga la rece 15 min..
Ouale se fierb tari (aproximativ 5 min.), se lasa sa se raceasca si se curata de coaja.
Se incinge cuptorul la 200 grade.
Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt.
Pe fiecare bucata de carne se aseaza cate o felie de sunca si cate un ou.Se ruleaza feliile de carne si se prind cu scobitori sa nu se desfaca, apoi se rumenesc intr-o tigaie incinsa cu ulei.Dupa ce sau rumenit pe toate partile se adauga ceapa tocata marunt si ardeiul iute.Se sting cu jumatate pahar apa fierbinte si se mai fierb inabusit (cu capac) inca 15 min..
Se rastoarna rulourile cu tot cu sos intr-un vas termorezistent (tava Yena), apoi se adauga pasta de rosii diluata in cateva linguri de apa, vinul si usturoiul tocat marunt.Se pun la cuptorul, bine incins, 40 min. si se stropesc din cand in cand cu sosul din vas (tava).
SFAT :
-Se servesc cu garnitura de legume si salata verde.
-Morcovii se fierb separat in apa cu sare iar cand se servesc, alaturi de snitele, se ung cu unt si se presara patrunjel verde.
–Sunca trebuie sa fie taraneasca,un pic impanata si afumata !
|