- varza murata 2-3 buc.
- carne tocata (amestec) 1 kg.
- ceapa 3 buc.
- costita sau kaiser 500 g
- orez 1 ceasca
- bulion 3 linguri
- foi dafin 3-4 buc.
- sare
- piper
- ulei
- crenguta cimbru
Cum se prepara :
Desfa varza si clateste-o in apa rece.Taie frunzele in doua daca sunt prea mari.
Curatam ceapa, o taiem cubulete mici si o colim in ulei pana devine un pic aurie.
Adaugam orezul spalat, bulionul si mai lasam pe foc 5 min..Se da de pe foc si se lasa la racit.Dupa ce sau racit adaugam ingredientele peste carnea care am pus-o intr-o cratita.Amestecam bine.Adaugam sare si piper dupa gust.
Se ia cate o frunza de varza se aseaza in palma si in mijlocul ei pune cu lingura umplutura din carne.Apoi rulezi frunza in asa fel incat sa se formeze un sul iar apoi la capete strangi frunza si o “indesi” in interiorul sulului format.
Luam o oala maricica (pentru aproximativ 30-40 de sarmale ) si punem pe fundul acesteia varza tocata fin.Asezam sarmalele si printre ele punem felii de costita sau Kaiser, foi de dafin si cimbru.
Dupa ce am umplut oala de sarmale punem peste ele un strat de varza taiata fin si o crenguta de cimbru.Apoi adaugam apa incet pana se acopera sarmalele si le punem sa fiarba la foc mic.Dupa ce au dat in clocot se mai lasa inca 15 min. dupa care le bagam la cuptor la foc potrivit.
SFAT:
-Se servesc cu mamaliga si smantana.
-Pentru condimentare se serveste cu ardei iute crud sau murat.
|
pfaiiiiiiiiiiiiii…sunt bestiale..si va dau un ,,pont,,cu un sfert de ora inainte sa stingi cuptorul,,,torni o cana de vin rosu peste ele..pofta buna !
Multumim pentru pont dar este valabil cand se foloseste carne de vita .