• orez 250 g
  • lapte 750 ml.
  • zahar 250 g
  • oua 3 buc.
  • lamaie 1 buc. (doar coaja)
  • vanilie 1 baton
  • sortisoara (bete)
  • scortisoara (pudra)

Cum se prepara:

Se pune laptele la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga zaharul, orezul, coaja de lamaie, batonul de vanilie si scortisoara.De la lamaie se folosesc bucati mai mari de coaja.Dupa ce sa fiert orezul se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Se scot, batonul de vanilie si coaja de lamaie, din compozitie.

Se bat galbenusurile si se adauga in orez si albusurile batute spuma. Vasul se pune la bain-marie (intr-un alt vas cu apa care este deja pe foc), si se amesteca timp de 10 min.

Se scoate de la bain-marie si se toarna compozitia in pahare.Se serveste cald sau rece cu scortisoara pudra deasupra.

SFAT:

-Pe fundul paharului se poate pune o jumatate de piersica din compot pentru o savoare excelenta.

= Pofta Buna =