• Pentru bulete de orez :
  • orez fiert 200 g
  • cascaval ras 100 g
  • frisca lichida 75 ml.
  • oua 3 buc.
  • faina
  • pesmet
  • condimente (sare si piper)
  • ulei (pt. prajit)
  • Pentru sos si chiftelute :
  • carne (porc sau pui) 500 g
  • paine 1 felie
  • lapte 50 ml.
  • oua 1 buc.
  • ceapa 2 buc.
  • morcov 1 buc.
  • smantana 200 g
  • faina 1 lingura
  • patrunjel
  • dafin 1 frunza
  • condimente (sare si piper)

Cum se prepara:

-Buletele de orez-

Incalzesti frisca pana la punctul de fierbere si adaugi cascavalul ras. Luam vasul de pe foc si adaugi orezul fiert,sare,piper si 1 ou.Lasi compozitia sa se raceasca, apoi o pui intr-o folie si rulezi strans sub forma unui sul pe care il punem la frigider 1 ora.Dupa 1 ora scoti compozitia din folie si tai rondele de 3 cm.Le treci prin faina, apoi ou batut si pesmet.Le prajesti pe ambele parti pana se rumenesc.

-Sos si chiftele-

Inmoi painea in lapte.Dai prin masina de tocat carnea impreuna cu 1 ceapa si painea la final.Adaugi oul si sarea cu piper (dupa gust).Omogenizezi si modelezi chiftelutele si le prajesti in ulei incins.

In 2 linguri ulei calesti ceapa ramasa taiata julien(foi subtiri).Pui morcovul taiat “betisoare” subtiri si amesteci timp de 5 min..Torni 200 ml. apa apoi adaugi smantana, faina, frunza de dafin,sare si piper (dupa gust).Fierbi sosul pana se inmoaie morcovul.

SFAT:

-Se servesc buletele alaturi de chiftelute decorate cu sos si patrunjel tocat.

= Pofta Buna =