- Pentru bulete de orez :
- orez fiert 200 g
- cascaval ras 100 g
- frisca lichida 75 ml.
- oua 3 buc.
- faina
- pesmet
- condimente (sare si piper)
- ulei (pt. prajit)
- Pentru sos si chiftelute :
- carne (porc sau pui) 500 g
- paine 1 felie
- lapte 50 ml.
- oua 1 buc.
- ceapa 2 buc.
- morcov 1 buc.
- smantana 200 g
- faina 1 lingura
- patrunjel
- dafin 1 frunza
- condimente (sare si piper)
Cum se prepara:
-Buletele de orez-
Incalzesti frisca pana la punctul de fierbere si adaugi cascavalul ras. Luam vasul de pe foc si adaugi orezul fiert,sare,piper si 1 ou.Lasi compozitia sa se raceasca, apoi o pui intr-o folie si rulezi strans sub forma unui sul pe care il punem la frigider 1 ora.Dupa 1 ora scoti compozitia din folie si tai rondele de 3 cm.Le treci prin faina, apoi ou batut si pesmet.Le prajesti pe ambele parti pana se rumenesc.
-Sos si chiftele-
Inmoi painea in lapte.Dai prin masina de tocat carnea impreuna cu 1 ceapa si painea la final.Adaugi oul si sarea cu piper (dupa gust).Omogenizezi si modelezi chiftelutele si le prajesti in ulei incins.
In 2 linguri ulei calesti ceapa ramasa taiata julien(foi subtiri).Pui morcovul taiat “betisoare” subtiri si amesteci timp de 5 min..Torni 200 ml. apa apoi adaugi smantana, faina, frunza de dafin,sare si piper (dupa gust).Fierbi sosul pana se inmoaie morcovul.
SFAT:
-Se servesc buletele alaturi de chiftelute decorate cu sos si patrunjel tocat.
= Pofta Buna =
|