• carne tocata (amestec) 1kg
  • ardei gras 12-14 buc.
  • ceapa 2 buc.
  • orez 1 lingura
  • ou 1 buc.
  • unt 30 g
  • ulei 2 linguri
  • patrunjel verde (tocat)
  • sos de rosii
  • sare si piper

Cum se prepara :

Orezul se spala si se pune pe foc intr-o craticioara cu apa sa se “umfle”.Ceapa se caleste usor in unt numai cat sa se inmoaie bine.Se ia de pe foc si se adauga carnea tocata, orezul, verdeata, sarea, piperul, ou-l si se amesteca bine.Se curata ardeii de cotor si seminte, se spala si se umplu cu compozitia formata.

Se aseaza ardeii umpluti in cratita, se toarna apa si sosul de rosii ca sa-i acopere, se pun 2 linguri cu ulei si se introduc in cuptor sa fiarba la foc potrivit.

SFAT :

-Ardeii dupa ce au fost umpluti se pot rumeni pe toate partile intr-o tigaie cu un pic de ulei, apoi se pun in cratita “in picioare”.

-Se servesc cu smantana si patrunjel tocat.