- curcan (4 kg.) 1buc.
- piept pui 1 buc.
- curcan (pipote, ficatei)
- oua 2 buc.
- paine alba 100 g
- lapte 100 ml.
- patrunjel
- usturoi
- cimbru
- coniac (metaxa) 100 ml.
- ulei
- sare si piper
Cum se prepara :
Curcanul se spala bine iar cu o siringa de bucatarie injectam (in piept si pulpe )curcanul cu 100 ml. coniac, apoi il tinem la frigider 1 ora.
Pieptul de pui impreuna cu maruntaiele se dau prin masina de tocat.Compozitia obtinuta se amesteca cu ouale, patrunjelul tocat marunt, usturoiul pisat, sarea si cimbrul.
Se scoate de la frigider curcanul si se umple cu compozitia de carne pregatita.
Curcanul se unge cu ulei, se presara cu cimbru si piper si se da la cuptor la foc mic 3 ore.In tava in care asezam curcanul se mai pune o cana de apa si ulei.
Din cand in cand mai stropim curcanul cu sosul din tava.
SFAT :
-Se serveste cu cartofi caramelizati si legume asortate, alaturi de un pahar de vin rosu.
|
cum fac cartofii caramalizati? si ei merg cu vreunul din sosurile prezentate?
Buna Andreea,
cartofii se curata de coaja, se taie in 4, se pun intr-o oala cu apa la fiert timp de 10 min.Dupa ce se scurg de apa se pun in sosul preparat astfel: 4 linguri miere, zeama de la o lamaie, o lingurita boia dulce sau iute( la alegere) sare, piper, cimbru si o lingura de ulei de masline.Toate aceste ingrediente se amesteca si se toarna peste cartofii fierti.
Se agita castronul ca sa facilitam amestecarea(nu cu lingura), dupa care se pun la cuptor intr-o tava cu folie de aluminiu.Se lasa timp de 15 min. la 180 grade.
Curcanul nu se serveste cu sos !
Te astept sa ma anunti cum a iesit.
buna Alice,
eu intrebam daca , cartofii astia merg cu vreun sos, nu curcanul.
Maine incerc reteta si te anunt cum a iesit.
o seara frumoasa!
Au deja un sos al lor.
Deabea astept sa imi spui cum au iesit.
Succes.
buna Alice,
au iesit foarte buni. La aspect mai trebuie sa muncesc, dar la urma urmei nu asta conteaza 🙂
Imi pare bine sa aud ca a iesit bine.