• curcan (4 kg.) 1buc.
  • piept pui 1 buc.
  • curcan (pipote, ficatei)
  • oua 2 buc.
  • paine alba 100 g
  • lapte 100 ml.
  • patrunjel
  • usturoi
  • cimbru
  • coniac (metaxa) 100 ml.
  • ulei
  • sare si piper

Cum se prepara :

Curcanul se spala bine iar cu o siringa de bucatarie injectam (in piept si pulpe )curcanul cu 100 ml. coniac, apoi il tinem la frigider 1 ora.

Pieptul de pui impreuna cu maruntaiele se dau prin masina de tocat.Compozitia obtinuta se amesteca cu ouale, patrunjelul tocat marunt, usturoiul pisat, sarea si cimbrul.

Se scoate de la frigider curcanul si se umple cu compozitia de carne pregatita.

Curcanul se unge cu ulei, se presara cu cimbru si piper si se da la cuptor la foc mic 3 ore.In tava in care asezam curcanul se mai pune o cana de apa si ulei.

Din cand in cand mai stropim curcanul cu sosul din tava.

SFAT :

-Se serveste cu cartofi caramelizati si legume asortate, alaturi de un pahar de vin rosu.