• pere (normale) 4 buc.
  • lamaie (suc) 2 lingurite
  • vanilie (esenta) 2 lingurite
  • scortisoara (praf) 1/2 lingurita
  • sirop de ciocolata

Cum se prepara :

Scoateti samburii perelor dinspre partea inferioara, lasand codita intacta.Perele se decojesc iar pentru o stabilitate mai mare se taie o feliuta din partea inferioara, astfel incat sa stea drepte pe tava.

Asezati perele intr-o tava de copt in care am pus folie de aluminiu.Perele se ung cu un amestec facut din sucul de lamaie, esenta de vanilie si scortisoara.Turnati restul compozitiei in tava.

Se baga tava la cuptor timp de 30-35 min si se lasa la copt.Lasatile sa se raceasca un pic.

Pentru servire puneti perele caldute in cupe sau farfurii mici si adanci cu codita in sus.Scurgeti sosul din tava intr-un recipient si amestecati-l cu sirop de ciocolata.

Turnati sosul peste perele caldute.

SFAT :

-Se servesc calde cu o cupa de inghetata de vanilie.

-Langa para se poate adauga o avelina din frisca naturala.