- piept de pui 500 g
- ceapa (mare) 1 buc.
- paine 3 felii
- lapte 1 pahar
- oua 2 buc.
- usturoi (catei) 4 buc.
- pesmet 250 g
- ulei (pt. gatit)
- condimente (sare si piper)
- Pentru sos :
- iaurt gras 500 g
- castraveti (verzi) 2 buc.
- usturoi (catei) 4 buc.
- castravete (murat) 1 buc.
- marar verde 2 fire
- condimente (sare si piper)
Cum se prepara :
Se toaca pieptul de pui.
Painea se inmoaie in lapte si se stoarce.
Intr-un castron se amesteca carnea cu painea, ceapa taiata marunt si ouale.Se adauga usturoiul pisat, sare si piper.
Se amesteca foarte bune.
–Pentru sos :
Intr-un castron se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat, sare si piper. Castravetii verzi se curata de coaja, se rad, iar castravetele murat se toaca marunt.Se adauga peste iaurt impreuna cu mararul tocat.
Din compozitia pentru mingiute se formeaza chiftelute rotunde care se dau prin pesmet.Se incinge uleiul si se prajesc avand grija sa fie prajite peste tot de o culoare rumen aurie (nu prea arse).
Se servesc calde alaturi de sosul de iaurt.
|